Inlägg av Kalliban

Inlägg som Kalliban har skrivit i forumet

Så lägligt, lirar nya patchen precis. Känns riktigt bra, går snabbt upp i levlarna!

Kingdom Come Deliverance och nydopp i Diablo 4.

Perfekt, orkade aldrig köra klart ettan men tänkte ge tvåan en chans ändå

Skrivet av Margy:

Drömde jag eller läste jag för några månader sedan att MS ändrat formuleringarna om vilka format en del kommande spel kommer till? Spel som Avowed listades tidigare med någonting i stil med "Xbox, PC, Cloud" och hade ändrats till "Console, PC, Cloud"

Det börjar vara många tecken som tyder på att MS/Xbox i stort sett blir en tredjepartsutgivare.

Det va inte om hur det kommer på gamepass då? Där har de ju just de benämningarna kring hur ett spel på gamepass kan spelas. Konsol, pc, cloud. Alltså att det släpps till gamepass dag 1 för konsol, pc, cloud.

Skrivet av HiRoller:

Orkade inte ens köra färdigt storyn.
Aldrig ångrat ett spelköp så mycket.
Men ska dra ner och ge det ett försök till.
Hoppas det är mer intressant.

För mig var det precis tvärtom. Jag tyckte upplevelsen genom storyn var FANTASTISK vid släppet, redan där var köpet värt varenda krona för mig. Sedan tröttnade jag då endgame inte var så intressant. Jag doppade tårna lite igår men tänkte nog dyka in igen och köra om storyn med en ny char snart.

Gillade spelet skarpt när jag spelade det för några år sedan. Ett sånt där spel jag aldrig hade spelat om det inte varit på gamepass och en riktigt positiv överraskning när jag var sjukt less på alla moderna adrenalinspel. Jag har dock spellängden som ett plus, jag tyckte det var perfekt längd för den upplevelsen.

Jag är helt övertygad om att det kommer på gamepass, men kanske att de inför fler tiers där den högsta nivån får en dyrare prislapp.

Kör hela kycklingar på rotisseri i grillen och dricker egenbryggd öl i kvällssolen. Sommarkänsla!

Skrivet av Molotov:

Ja det är väll just det, att det passar mer som "barnspel"

Som de flesta av Nintendos spel.. Det är ju ändå en konsol och spel riktade mot familjer och barn. Inte direkt så många skräckspel eller 18+-spel till switchen som sålt särskilt bra (eller? Har jag missat några bra?). Jag säger inte att deras spel inte kan avnjutas även av vuxna, men de har ju en bred målgrupp där barn är en stor del av den.

Skrivet av jeppe109:

Microsoft vill väl ha tillbaka sina nästan 70 miljarder dollar.
Tråkigt att det ska behöva hända på detta sättet men samtidigt förståeligt till viss del.
Är nog svårt för Xbox att rättfärdiga kostnaderna när GamePass inte fortsätter öka prenumeranter i samma takt som tidigare.

Xbox har inte imponerat med sina spel senaste åren i mitt tycke. Det är nog dags deras många studios börjar leverera på allvar.

Xbox verkar utåt försöka vara vän med allt och alla men när det behövs så vänds kappan snabbt. Är väl ett typexempel på att företag inte är våra vänner.

Det är ju inte heller jättekonstigt att gamepass inte ökat när de inte släppt så många storspel de senaste åren. Om de skulle nå sitt mål med ett storspel per kvartal (det låter ju som att det kan komma igång bättre till hösten med flera större släpp) så kanske det kan vara det som får igång gamepass igen. Jag tror den här rensningen av mindre studior egentligen är rätt hälsosam. De behåller alla IPn och troligtvis behåller de de personer som är riktigt duktiga, hos andra studior inom koncernen. Däremot måste ju spelen börja komma snart, men betydligt kortare perioder mellan dem. Jag håller tummarna att de får till det så att xbox som varumärke mår bra när nästa generation släpps och att hypen med många bra spel via gamepass kan ge dem en bra start. Det bästa som kan hända spelbranchen vore en generation där vi har ordentlig konkurrens och både xbox och playstation säljer bra och har bra spel.

Det känns ju som att det är först nu, kommande år som alla uppköp bör börja ge avkastning. Jag tycker han bör få slutföra den resan, om det inte går bättre framåt tror jag han får lämna över taktpinnen. Min känsla är att de nu har en kritisk period framför sig med att börja få ut spel och bygga upp en hype så att nästa generation får en bra start. Om ryktena stämmer och nästa gen kommer 2026 eller 2027 så har de ca 2-3 år på sig att få igång maskinen, är den inte ordentligt igång så blir det en krasch. De har ju dock potential att komma med en riktigt grym launch-lineup till nästa generation!

Jag tycker oftast bara det är positivt, extra konto brukar ju innebära att man kan synka progress mellan olika plattformar via företagets servrar osv. Om det är ett spel som bara finns på en plattform känns det väl onödigt, men ingenting jag kan påstå att jag bryr mig om. Jag bara skapar kontot (om jag inte redan har ett, har ju blivit konton hos de flesta större utgivarna redan) och spelar på.

Finns det något värde i att ha en massa olika first party-studior, jämfört med att ha olika team under samma företagsnamn? Jag misstänker att många får ny logo på anställningsavtalet men stannar kvar i koncernen..?

Det borde väl vara en rimlig anledning att få göra en refund och få tillbaka alla pengarna.

Har vi hört nåt mer om den officiella remastern som det skrevs om för nåt år sen?

Jag kollar aldrig på anime normalt sätt, men lovade en kollega att prova den här. Jävlar va bra den va. Kollade lite för tidigt då jag fick vänta ett år på att få se slutet, men nu när allt är ute så är det ju bara köra!

Skrivet av Hanzo:

Det är märkligt. Vem röstade du på då?
Var det fritext eller en av de befintliga?

Skrivet av jonis:

Fortfarande noll (annars hade det varit svårt att vara säker), röstade på Shodan!

Yuri har också 0 trots min röst igår.

Skrivet av robbis:

vaddå remake? Det finns inte ens ett titan quest 2... det är ju helt nytt så hypen är maximal med tanke på att titan quest 1 är fenomenalt...

Artikeln handlar om TQ2 och Gothic-remake. Antar att det är Gothic-remake som åsyftas...

Äh, kan ju inte välja mellan Yuri och Kane. Valde Yuri av nostalgiska skäl då jag tyckte han var så skön när jag va grabb. Fan jag måste spela om de gamla spelen.

Valde att avstå röst då jag inte är så pepp på något av de där spelen. Maj för mig blir nog att spela ut kingdome come deliverence, ta ett nytt dopp i fallout 4, prova jedi survivor nu när det är på gamepass och sen testa diablo 4 igen efter den stora kommande patchen.