Inlägg av Fezk

Inlägg som Fezk har skrivit i forumet

Förmodad läckt lista för den som är intresserad. Hur väl den stämmer återstår att se så klart.

Lägger i spoilertag:

Skrivet av lonian:

Undrar om det låser upp sig automatiskt i uppdatering eller om man måste skapa sig en ny save fil.
Men jag antar att de fixar det.

Det är nog bara att uppdatera spelet och köra.

Skrivet av Gen:

De vill verkligen inte släppa Game Pass debaclet Undrar hur lång tid det tar innan prenumerationstjänsterna försvinner.

Hoppas dom aldrig släpper Game Pass-tjänsten(PC) då jag personligen tycker den är riktigt trevlig.

Börjar dom dock höja priset, vilket säkerligen lär hända, då kan det möjligen bli mindre attraktivt för mig.

Skrivet av quadratis:

vet man ännu när eller var nya expansionen börjar i spelet? jag har precis börjat på en ny gubbe för första gången sedan jag klarade originalet, men är lite smånojig för att jag ska levla för mycket eller så innan expansionen.

Skrivet av Freakon:

Man ska tydligen döda Mohg, Lord of Blood i Mohgwyn Palace och sedan röra vid kokongen som finns på tronen där.

Stämmer som Freakon säger, men även Radahn måste dö innan för att man ska kunna gå in i expansionen. Det ska vara relativt late-game, så levlandet är nog ganska lugnt, skulle räkna med att level 100-150-ish är rimligt.

Sen ska expansionen ha sitt egna levelsystem som jag inte riktigt fått hum om hur det funkar. Jag antar att det är för att man inte ska kunna kötta igenom allt alldeles för lätt alternativt att man väljer att inte utnyttja det.

Gällande det nya systemet:
"According to Miyazaki, the difficulty level is on a similar footing with the end game of the base game. Shadow of the Erdtree will also include a separate, limited to the DLC level up system affecting attack power so that even high level players may face new challenges and may enter or avoid areas based on enemy difficulty. He compared this to Attack Power in Sekiro: Shadows Die Twice, and also stated it can be opted out of entirely for a greater challenge."

Påbörjat min andra gubbe, om man vill lira om expansionen direkt. Har inte lirat sedan release och spelet är fortfarande helt jävla fenomenalt. 25 timmar har flugit förbi. Kör str med Guts Dragon Slayer(aka Greatsword) och Lion's Claw, saker dör fort.

Sen är vyerna lika läckra som vanligt. Shadow of the Erdree lär nog inte ha brist på dom heller gissar jag på.

Skrivet av Guld:

Maffigt?? Tittade nyss på trailern och väntade och väntade på det maffiga, men ingenting hände? Någon som stod på ett knä i trailern och annat sömnigt såg jag. Men inget maffigt??

Alternativt

Skrivet av Zensu:

https://www.youtube.com/watch?v=iSN9n4jxTsQ

Messmer är sjukt intressant, men Miquella är där nyfikenheten ligger. Är han ond? Är han god? Är han neutral?

Kommer vi få mer av Marika? Får vi återse Malenia(Hon blommar ju till en ny scarlet när hon "dör")? Kommer han balla ur på en för att man köttade ner henne? Eller kommer han bli din brother-in-arms för du satte en tampong upp i Mohg's arsle?

Ja det finns så mycket lore och story kvar att upptäcka. Ska bli sjukt intressant och se vad vi får svar på.

Jag undrar vem sista bossen kommer vara. Messmer är gissningsvis expansionens Malenia, men kommer inte vara sista striden.

St. Trina? Miquella? Någon Outer God? någon helt ny karaktär?

Kommer Godwyn nämnas alls i expansionen eller är hans story redan avklarad?

Spännande tider.

Skrivet av MrStrange:

Har du inte lärt dig att sunt förnuft inte finns längre?

Jajo, det är ju tyvärr ofta så idag.

Men det finns där, ibland!

Menymusiken. Låter bra.

https://streamable.com/8ez0sn

Skrivet av Tomas Helenius:

Vi diskuterade rubriksättningen, och tyckte att citattecken, bilden, sammanhanget och rubbens senare del skulle räcka för att visa att det är en lek. Men er feedback säger att vi bedömde det fel, så jag har rubbat om nu. Ber om ursäkt.

Äh vafan, folk får väl ha lite förnuft. Jag tyckte det var lite lustigt.

Skrivet av jeppe109:

Kanske är Miquella?

<Uppladdad bildlänk>

Ser ut att vara liknande hårstil iallafall.

Ser ut att vara hon från trailern(som jag även tror är hon som pratar), som verkar vara en av följarna/dyrkarna till Miquella, kanske deras ledargestalt(?). Eller så är det tvärtom, att den gruppen jobbar emot Miquellas mål, vad vet jag. Eller så har du rätt, att det är Miquella, som tagit ytterligare en skepnad(utöver St. Trina) hehe.

Behöver väl förvisso inte ens vara en kvinna på bilden, utan en väldigt feminin man, då kan det ju mycket väl vara Miquella. Men, personligen tror jag fortfarande att det är en ny karaktär, kan ha fel såklart.

Hur som haver kommer vi förhoppningsvis få svar på saker, men säkert ytterligare 100 nya frågor samtidigt.

Spelet är snyggt som attan(bra är en annan fråga ), så att det är tungdrivet kan man väl förstå.

"Accepterar man 30 fps är läget ett annat, men vill du smaka på 60 fps kommer det kosta."

Mja, jag accepterar inte 30 FPS utan körde med 60, med DLSS quality då, detta på ett 4070 i 1440p. Flöt på bra med allt på max, var väl någon dipp här och där till 55-ish, men överlag konstant runt 60. Skulle jag lagt på framegen skulle det nog varit ännu stabilare men kanske risk att spelet skulle sett lite sämre ut.

Utan DLSS/framegen skulle man fått dra ned på inställningarna.

Läckert! Dom kör hårt på marknadsföringen nu.

Ingen vild gissning men det där lär vara hon som pratar i storytrailern. "Will you walk with us?"

Riktigt intressant och välgjord lore/teori/analys/-video av storytrailern, värd att spana in. Textning finns.

Skrivet av Sebastian Lind:

... Så med andra ord finns det ingen ny information alls, mer än lösa twitter-rykten och Resetera-användare som säger emot varandra? Varför ens göra en nyhet på så lösa grunder, istället för att avvakta om det kommer någon verklig information? Det finns ju mängder med bekräftade saker att skriva om varje dag, så förstår inte varför ni är och gräver i folks twitter-flöden och på andra spelforum.

För att rykten och spekulationer kan vara kul och intressant, åtminstone om det kommer från några kändare namn, enligt mig. Midori har haft väldigt bra koll på saker och ting förut.

Man kan väl skriva om bekräftade saker och rykten/spekulationer, kan tyckas.

Läckt video från Valves "Deadlock".

https://streamable.com/gjm033

Edit:

Ytterligare några läckor.

Spelet hette tydligen Neon Prime innan det blev Deadlock. Bilden/klippet är från december 2023, spelet har genomgått en rework efter det till nuvarande Deadlock då det tydligen såg ganska horribelt ut.

https://files.catbox.moe/bu2i3v.webm

Ny Deadlock-snutt

https://files.catbox.moe/ck391h.webm

Bild från huvudmenyn:

Ny bild(ser en Site of Grace vid träden ;P):

Såg även lite info att expansionen kommer få 30(!) nya låtar!

Senua's Saga: Hellblade II (PC) (Hade inga större prestandaproblem med allt på max, 1440p, DLSS Quality, FG av)

Betyg: 2.5/5 - samma jag gav det första. Lider av samma problem när det kommer till manus, det försöker vara djupt och känslosamt med det blir alldeles för överpretentiöst, "edgy" och överdramatiserat, detta gör att dom känslosamma stunderna faller platt för mig. Har inga problem med lite pretto, men då måste det leverera på bättre vis. Även rösterna som pratar 24/7 blir snarare en negativ aspekt(helvete vad det tjattrades).

Det positiva är att striderna känns tunga, likt det första(men även väldigt basic, som första). Ljudet är fenomenalt och används smart samt att det är otroligt läckert grafiskt med grymma animationer/mo-cap. Det finns även en hel del häftiga stunder i spelet, jättarna var några höjdpunkter.

När allt kommer omkring är det mer eller mindre en walking-sim(likt första) med stundtals interaktivitet med en del pussel och lite combat. Det lider en del av pacing-problem. Även slutet kändes som ett riktigt antiklimax.

Även positivt att det är kort då det blir repetitivt. Samt att det är på Game Pass.

Edit: Kan väl vara värt att tillägga att jag tycker det är bra att studior vågar köra på sin vision likt Hellblade 1 och 2, även om det inte faller alla i smaken.

Kört ett tag nu och helskotta så tradigt rösterna blir i längden. Jag tycker dom stjälper snarare än tillför något. Åtminstone reducera snacket med 90%. Det känns som det snackas mer än första, eller så blev jag bara trött på det efter första spelet.

Snyggt som attan är det iallafall.

Skrivet av Freakon:

Hur planerar ni att spela expansionen?

Kör ni med en helt ny karaktär eller fortsätter ni med en befintlig?

Jag vet inte hur jag ska göra ännu, ska nog påbörja en ny karaktär men får se om man ändå tar den befintliga i slutändan.

Skrivet av theBoosing:

Fyfan, nu har man ett problem. Vill köra på datorn istället för PS5 där jag redan äger den där fina versionen med vykort och kartor och liknande.

Det betyder att jag måste köpa elden ring igen, innan man köper dlc. Hur hade ni gjort? Tvingat er själva att köra ps5 istället? Tilläggas skall att jag har en bra dator och en mycket bättre oled-skärm där, i vardagsrummet har jag en trött 70" philips vanlig led.

Eller ska man försöka sälja ps5 versionen? Den är fan mint alltså.

Jag tror du kommer få en fin upplevelse på PS5an ändå. Men, har du stålar som Freakon skrev eller som du säger kan sälja och vill få en snäppet bättre visuell upplevelse via OLED så köp det på PC. Det blir nog bra hur du än gör.