Inlägg av lonian

Inlägg som lonian har skrivit i forumet

När jag ägde ps3, ps Vita och PS4 samtidigt var då som Playstation plus kändes som en guldgruva.
Fick många "gratis" spel på ps vita och dom två andra konsolerna.

Är det ett bra spel då? Har inte kört det än.

Kommer enbart se för att jag är intresserad om hur det går för Ciri.

Skrivet av Gertzy:

Super New Nintendo Switch U 2

Nintendo Switch Advance tycker jag låter bättre.

Önskar att jag fått ett annat spel när jag köpte mitt grafikkort.

Skrivet av submariner:

Väljer Sony att köra med dyra minnes kort som på psvita så blir det inget köp. Det var därför vita floppa för allt var går dagens teknik redan när den släpptes 2011

Gällande psvita går det att skaffa en adapter med samma formfaktor som deras minneskort och sen lägga in ett mini sd kort i den.
Själva upplösningen osv på Vita skärmen har åldrats bra tycker jag. Varför PS vita inte blev särskilt stor kan ju bero på hårda konkuransen mellan 3DS samt att Sony i princip gav upp så 3e part fick hålla den levande ett par år.

Skrivet av Kyraal:

Fast då behöver du ju också en webbläsare, och något att köra webbläsaren på.

Typ så ja. Men hur används internet utan att använda något att använda internet? Vad skall det installeras på?

Skrivet av Gertzy:

Ja, det vore ju det perfekta om Sony faktiskt gör spel till den och att det inte bara blir en strömningsmaskin! Vill ju att det snarare är en bonusfunktion så att säga. Men då gäller det att de stödjer den och inte lämnar den i sticket som med PS Vita och PSVR(och 2).

Finns ett gäng exklusiva ps spel jag hade velat ha i bärbart format även om den inte stödjer fysiska spel. Så hoppas på psp,ps vita, ps vita 2? ps1, ps2 och ps4 stöd. Gör den till hybrid och jäklar vad najs.

Skrivet av Gertzy:

Så en till bärbar jag inte bryr mig om? De borde ha en "Vita 2" som kan streama från PS5an, vilket jag bad om när det ryktades om den andra failen. Varför kan de inte bara lyssna på mig och släppa någonting bra

Om det blir en Vita 2 så kanske det kommer exklusiva spel på den också. Det vore riktigt kul. Men vi vet ju att Sony övergav Ps vita rätt fort så då är det upp till 3e part att skapa spel.

Skrivet av submariner:

Men jag tycker Sony borde göra något tillbaka så det blir rättvist.

Sony släppte väl något sport spel på Xbox som direkt hamnade på gamepass. Kanske inte någon bra affär.

Skrivet av GustavA:

Nästa Xbox görs på licens av Samsung och blir sprängfylld med appar du inte vill ha och inte kan radera. Den kommer också sluta att uppdateras efter 12 månader då de släpper en ny vikbar version.
Såhär kommer det fortsätta i några år tills Xbox ligger död och bortglömd på spelhistoriens soptipp. Tyvärr.
Men ur askan reser sig kanske något nytt. (Sega förfan vad gör ni? Ta chansen nu, alla väntar)

Valve kanske blir nästa konsolskapare. De har ju bland annat uppdaterat att stödja tv fjärrkontroll till Steam Deck hörde jag. Om de gör en konsol med detta os.

"Assassin's Creed Shadows kräver endast internet för att installeras"

Med den rubriken tänkte jag att det är ett webbläsar spel.

I så fall hoppas jag att de ps4 spel man redan köpt finns kvar och går att spela på den och inte kräver nyköp. Det hade vart riktigt bra då jag knappt har intresse för nuvarande ps5 spel.

Vore även skoj om den kan hantera psp och ps vita spel.

Mer Singelplayer spel tack.

Skrivet av Daed:

När det gäller konsoler utan fysiska spel så var för övrigt Sony före Microsoft på den bollen, då de släppte PSP Go redan 2009. Rätt så bortglömd PSP-modell känns det som, vad jag minns så fick den väldigt hård kritik vid release och sålde dåligt. Det är mest historisk kuriosa, men intressant referenspunkt med tanke på hur industrin ser ut 15 år senare.

Jag ägde en PSP Go ett tag. Den var även den helt feldesignad då power on/off knappen ligger precis där man håller händerna och således råkade jag stänga av mitt i ett spelande. Powerknappen är typ en "slide knapp"

Skrivet av Gertzy:

Jo, men lite är ju ett komplement för de som av någon anledning vill ha helt bärbart (som du säger är speciellt populärt i Japan) och inte en ensam produkt i eget segment så det är ju ingen indikation på att de kommer överge hybridsuccén. Är den verkligen så illa, Switch är ju skön att hålla i och lite mindre låter än mer najs att hålla i?

Dom har ju samma problem med layout för höger kontrollsticka att den sitter typ rakt under knapparna i stället för snett, men i detta fall är enheten även kortare så då måste du hålla handen typ utanför ett normalt grepp när man styr och med näst intill platt baksida är det väl jämfört med att hålla en mobil att spela på.
Playstation Vita är mycket skönare att spela på med rundade sidor.

Annars gillar jag storleken.

Jag gjorde nyss en "tvspels låt" med C64 instrumet bland annat

Skrivet av Gertzy:

styrkan och populariteten i hybridformatet är ju vad som gjorde Switch så stor så att backa från det vore närmast vansinne av Nintendo. Kanske generationen efter Switch 2 men tvivlar på det också.

Det håller jag helt med om men samtidigt kom Switch lite som man inte kan "Switcha" till dockat och är alltså inte en hybrid. Jag tror de satsade mer på Lite än stationär då det finns en större publik för bärbara konsoler åtminstone i Japan.

Tråkigt nog så är inte Lite en bra bärbar konsol pga sämst ergonomi vilket borde vara prio 1 vid handhållen design.

Nej jag skulle inte heller välja Rog Ally pga win11, avsaknaden av touchpad som musstyrning i desktop och nu vad vi hört om Asus kundbemötande vid reparationer känns det som något bluff företag nästan.

Skrivet av jeppe109:

Jag skulle vilja se möjligheten att köpa en traditionell konsol vid sidan av den bärbara varianten.
Och så klart mängder av bra, högkvalitativa spel med en target på 60 fps samt minimumupplösning på 1920*1080 (gärna uppskalat med dlss till 4k).

Om Nintendo släppte en stationär Switch 2 med samma performance och pris som Hybrid Switch 2.
Hade du köpt den då?