Inlägg av PeTTs0n

Inlägg som PeTTs0n har skrivit i forumet

Skrivet av Freakon:

Har du glömt bort hur man har kul? 😀

Logiken du eftersöker delas knappt i något spel ("Att något hundratal soldater skulle stå still precis intill ett rasande hus när en stridsvagn kommer och brummar igenom det känns ju... sannolikt"). Sådant händer hela tiden i typ alla spel.

Jag tycker att det ser väldigt kul ut. Inte dåligt kul som Goat simulator men kul för att det faktiskt är kul att spela.

Håller tummarna.

Tja, alla roas väl av olika saker - det finns saker jag tycker är kul som andra garanterat inte tycker är särskilt skojigt. ^^ (Titta igenom humortråden på forumet som gott exempel på att det finns variation i humor.)

Och jag vet inte jag, jag tycker AIn såg särdeles hjärndöd ut. ^^ Men jag kan definitivt köpa att man får ta det för vad det är, och att det säkerligen kan roa en del. Men det såg då verkligen inte bra ut, i mina ögon.

Den höga inlärningskurvan och plottriga gränssnittet skrämmer bort mig varje gång jag vill kasta mig in i Wargame.
Känner lite att komplexiteten är unset för hög för att jag verkligen ska njuta av spelet. :/ Men trevligt att se en recension på "uppföljaren", kanske blir att plocka upp på någon rea och ge serien ett försök igen.

Jag vet inte om jag såg något annat klipp än några i tråden men... det här ser ju i mina ögon skapligt värdelöst ut. En gif på spelets Steam-sida visar stolt upp när automatkarbinkulor skapar gnistor när de träffar en häst i huvudet. Styltiga animationer och en AI som... ja, jag vet inte vad. Att något hundratal soldater skulle stå still precis intill ett rasande hus när en stridsvagn kommer och brummar igenom det känns ju... sannolikt.

Kan se parallellen till Goat Simulator, det är säkert möjligt att det är så dåligt att det blir bra.

Ja, det finns mycket att kritisera Boeing för (inte bara deras flygplansdivision, utan även rymdfarkostdelen brottas med problem - första bemannade uppskjutningen av deras Starliner fortsätter... skjutas upp (some pun intended), den är ett antal år försenad och långt över budget), men det gäller också att hålla isär fakta och spekulation.

Blandade förseningar idag, både Airbus och Boeing, plus lite annat blandat. (Även om man ser till lite längre sådana som en sådan här incident bör innebära, typ 90+ min.) Och med tanke på att både Airbus och Boeing har en rad olika motoralternativ till sina plan (som i vissa fall är gemensamma mellan tillverkarna - CFMs Leap till exempel används på både Airbus A320neo och Boeing 737 MAX) ska man inte läsa ut för mycket innan det finns mer detaljer.

Du har ju dessutom en del flighter med lite mindre plan också, som ex. HP283 - Fokker F50 är inte nya kärror direkt (den här är 33 år), så att en sådan turboprop hickar och ryker... det känns inte omöjligt. Schemalagd avgång 20:00 stämmer också rätt bra överens med att artikeln publicerades 19:48 och att problemet uppstod när planet skulle taxa från gaten. Den enda andra försenade flighten jag ser som matchar bra i tid är EW9213, en snart 19 år gammal Airbus A320 som försenades 1½ timme.

Heh, nja jag hoppar nog över det. Jag har prylar liggandes så det räcker och blir över, Sthlm är inte mina trakter och mitt SweC-konto är tämligen inaktivt. ^^ Men någon kanske är intresserad.
Och det var inget illa menat som så med användarnamnet.

Skrivet av Iggge:

Mycket tråkigt. Detta var för mig ett av 2023 års bästa spel. Jag gick in i spelet helt neutralt och fann självklart ett par buggar, men inget som påverkade spelbarheten, utan gav oss ett gott skratt istället som sedan åtgärdades efter första uppdateringen.

Men det jag finner oroande är hur folk hatar på en produkt man aldrig testat, eller i vissa fall väldigt sparsamt. Vi ser massvis med betyg från personer som spelar under 2h och ger spelet sämsta tänkbara betyg. Ser även en drös spelare som är arga för att det inte släpptes på PlayStation, och av den anledningen man väljer att rata spelet och studion.
För mig är det lite bisarrt faktiskt, men framförallt väldigt sorgligt.

Välkommen till forumet, först och främst.
Jag måste säga att det är vågat (och/eller trolligt) att hoppa huvudstupa in och försvara Redfall som första aktivitet, men det skapar en intressant diskussion i alla fall, så länge tråden inte spårar ur.

Skrivet av Tomas Helenius:

Hö hö hö.

Som man sår får man skörda!

FZ:s köp- och sälj-del av forumet är inte särskilt aktiv, och jag skulle nog rekommendera att du prövar på SweC i stället. (Där finns dessutom lite mer skydd för köpare och säljare, med referenser och ID-verifiering.)
Att skapa ett konto här enbart för en annons (som användarnamnet antyder) är nog inte särskilt uppskattat heller. Men glhf oavsett.

Skrivet av DarkSvenn1002:

Men på fallout 4 ock skyrim är jag ganska säker på att det är så. Cp 2077 var ju rätt trasigt när det kom så kanske därför de valt att ta bort patch versioner.

Sen är ju CP2077 en bra bit över 100GB också, att ha fulla installers för varje version blir rätt extremt. 😅

Skrivet av DarkSvenn1002:

Ja på GOG kan du välja vilken version du vill installera också, från den version som var när spelet släpptes på gog och framåt

En av många fördelar med plattformen, brukar ju fungera så. (Även om de ibland tar bort en del äldre/mindre versioner, inte minst av stora spel. Går inte (vad jag vet) att dra hem precis vilken liten version av Cyberpunk 2077 man vill, till exempel.)

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Det var synd att man inte kunde "stoppa" de automatiska uppdateringarna av F4 på något sätt. Det går säkert, men är bökigt. Synd, har sett framemot detta väldigt länge.

På GOG-utgåvan går det väl utmärkt att starta ett opatchat spel? Det är Steam (och EGS, och de andra) som är kinkiga.

Tycker det är lite grisigt av dem att inte släppa spelet på GOG i stället.

Det gör ont i hjärtat att de så hårt ändrat på den för mig absolut viktigaste biten i samtliga Homeworld-spel hittills. Hur en story byggs och presenteras. Jag delar bilden av att de misslyckas, extremt kraftigt i mitt tycke, med det i HW3.

Det svider också att det inte direkt lär gå att fixa med patchar och lär vara svårt att få till med moddar. (Har nog aldrig sett en story-mod till ett spel som inte haft grejer som stavfel/grammatiska fel och kontinuitetsproblem, ofta i överflöd.) Och om man kikar på deras roadmap är story och berättande inget de verkar fokusera på, utan det är war games och multiplayer/skirmish för så gott som hela slanten.

Börjar fundera på om Valve gör rätt som undviker talet tre. När det kommer till RTS finns ett par riktiga lågvattenmärken med talet tre. Empire Earth 3 var uselt, Dawn of War 3 ska vi inte prata om, Company of Heroes 3 klart medelmåttigt. Med Command & Conquer var reaktionen fördröjd till 4an dock.

För mig som ville ha en medryckande rymdopera i RTS-form får spelet 2/5. Deserts of Kharak slår det här på fingrarna hårt, och det var väl ganska average (inte minst för att vara Homeworld) egentligen.

2023* var ju faktiskt hans senaste login! Vi får hämta hem honom från det där träsket som är Twitter X, där han verkar hålla till fortfarande.

AC första halvan av sommaren, sen svalkar tårarna från elräkningen andra halvan.

Så jäkla synd, jag tycker i och för sig att både MoW och CtA känts bra mycket mer klumpiga och sega att spela på senare år - att hantera inventory med ammunition och så vidare känns onödigt bökigt, inte minst när man försöker hantera en grupp soldater. (Vilket sällan var ett lika stort problem i Soldiers: HoWW2, då det inte var lika ofta man kontrollerade mer än ett fåtal individer.)

Det finns liksom inget "sprid ut ammunition mellan er"-alternativ (eller motsvarande för ex. medkits eller granater) eller liknande, och ordergivandet till grupper känns också osmidigt.

Skrivet av Pjotor:

Är den här dåliga översättningen tillräckligt bra för herrskapet?

<Uppladdad bildlänk>

*chefs kiss*

Skrivet av Poisoninmyveins09:

Inte för att vara petig far är väl ändå lång? Långt gråt 3 ? 😅

Poängen är ju just att översättningarna ska vara dåliga. Den första är "Gabriel Knight: Sins of the Fathers", vilket också är en klart långsökt översättning. Men ändå tillräckligt nära för att folk förhoppningsvis fattar och för att det ska bli just sådär dåligt så det blir bra. ^^

Med tanke på hur de senaste alstren i serierna (Civ VI och Beyond Earth, XCOM och XCOM 2 (nej, jag tycker fortfarande de är högst medelmåttiga), Mafia 3, Borderlands 3 och Tiny Tina's Wonderland) varit så är hypen som bäst fisljummen.