Inlägg av Johan Lorentzon

Inlägg som Johan Lorentzon har skrivit i forumet

Skrivet av Hanzo:

Beklagar.

Hoppas på att du får en grym sista tid! Tack för att du delar med dig av din syn. Grymt insiktsfull och vältalig!

Det finns saker som du säger som jag gör att jag bättre förstår hur min mormor kunde gå bort så plötsligt.

Du säger att du dagen innan inspelningen låg 13 timmar i smärta medan du under inspelningen mår bra. Du nämner också att det palliatativa teamet visste om att du skulle iväg på inspelning under dagen. Jag kan ha fel, men det är sannolikt att du fick extra morfin (eller vad du får) för att göra dagen så smärtfri som möjligt.

Jag misstänker också att liknande kan ha varit fallet när vi träffade mormor dagar innan hon gick bort. Hon var så pigg och glad så det kändes på besöket att hon skulle leva länge till.

Jag lärde mig att man kan inte döma någons hälsa på hur väl de ser ut att må, när de går på palliatativ vård. Det är ingen som vet. Det kan vara dagar, det kan vara månader… Gör det bästa av varje dag!

too long

Har jobbat inom vården tidigare i lite över 20 år. Det är väldigt vanligt äldre som ligger för döden blir pigg dagen innan eller några dagar innan de går bort. Äldre som legat i sängen palliativt i flera dagar som sen blir jättepigga några dagar eller en dag, för att sen gå bort på natten. Det är som att man får en sista tid dag där med sina nära och kära.

Vågar inte köpa. Med min tur så läggs det ut på PS+ nästa månad om jag skulle köpa...

Skrivet av Hanzo:

https://www.youtube.com/watch?v=zKPMVex-UKk

Dubbelt betalt om han biter av örat

Jag har ingen koll (eller intresse) på/av boxning.
När det kommer till örat ska Tyson varit rejält uppretad efter allt fulspel innan:
https://www.youtube.com/watch?v=lhrDjcwFn9Q&ab_channel=DaveKa...

De verkar i alla fall vara vänner nu.

Skrivet av MLundin:

Hyrule Castle! Eller Temple of Time. Mer minnesvärda och episka set

Vi kommer få vattentemplet med tillhöranda spakar som höjer och sänker vattennivån. XD

Skrivet av Fzoul76:

För Tyson finns bara ett läge när han tar på sig handskarna o kliver in i ringen,han är en fighter o alltid varit en fighter,han vet inte hur mqn håller tillbaka. Lyckas Jake hålla sig undan dom 3 -4 första ronderna så lär det bli oavgjort för tyson kommer tappa orken,trots allt 58 år när matchen går. Tyson har sett riktigt vass ut i sparringvideos men det är bara relativt korta klipp på slagserier mm. Jake kan boxas och lagt på sig rejält med muskler och är trots allt 30 år yngre(ja självklart spelar åldern roll i nåt så fysiskt krävande som boxning). Sen går det hur mycket rykten som helst gällande regler,handskar mm det som verkar helt säkert är att det inte kommer finnas poängdomare så knock,tko gäller annars oavgjort

Det som är bekräftat regelmässigt är att de kör med 14 oz handskar, så de kör i princip med sparringhandskar och att det är 2 mins ronder i stället för för 3 mins.

Skrivet av Ruffles:

Tyson är gammal nu, och ärligt talat är jag inte särskilt förtjust i sådana här "event". Det kan bli förnedrande i värsta fall (se Holyfields uppvisningsmatch för något år sedan). Tyson lär ändå vinna, men det känns ju inte direkt som att det spelar någon roll.

Ingen har något att vinna heller direkt. Tyson är gammal så det handlar ju inte om någon ny boxningssatsning. Om Paul vinner så har han vunnit mot en gammal Tyson och förlorar han så har han också förlorat mot en gammal Tyson. Vill han höja sina boxningsaktier (vilket jag inte egentligen tror han är intresserad av) så borde han ju boxas mot boxare som är aktiva. Men han såg ju hur det gick mot Fury. Inte för att skita på Tommy, han är en helt ok boxare, men om du inte kan slå honom så är du inte redo för att möta någon annan riktigt boxare heller. Jag tror att Paul vet detta så nu fortsätter han handplockar pensionerade fighters och brottare. Vilket gör att hela boxningen blir ett stort skämt som är värre än WWE.

Väldigt tragisk historia. Men jag är väldigt fascinerad för hur han ändå kan visa denna positivitet trots att allt är bäcksvart.

Om något ger det i alla fall mig perspektiv på livet, men även att man aldrig ska ta något förgivet.

Önskar honom nu en fin sista tid i livet och att han åtminstone ska slippa ha så ont.

Skrivet av Soulless:

Vad jag har förstått är den där Jake Paul en duktig fighter och i helt rätt ålder.
Men Tyson är Tyson och förmodligen den bästa boxaren vi någonsin haft. Nu börjar han vara gammal men fysiken för sin ålder ser inte annat än fantastisk ut och erfarenheten lär sitta så djupt rotad att jag tvivlar det finns någon större brist i tekniken.

Även om jag försökte mitt bästa kan jag inte finna en tanke som säger att Paul har en chans mot Tyson i boxning.
Men hela tramset är ett sådant spektakel att det känns ovärdigt.

Jake Paul har bara mött en "riktigt" boxare i Tommy Fury tidigare och den matchen förlorade han. Resten är gamla MMA-fighters som många av dem dessutom var kända för sin brottning och grappling. Det går att argumentera att Anderson Silva var en bra vinst, men han är gammal nu och långt ifrån sina glansdagar.

Jag är mer ett MMA-fan, men att sätta en MMA-fighter i boxningsringen är lika orättvist som att sätta en ren boxare i MMA-buren. Det är helt olika sporter. Så det Paul håller på med är trams, men de som ställer upp får pengar i alla fall...

Går ju massa rykten om att det finns mörkade regler. Tex att han får mindre betalt om han knockar Paul inom de 16 första minuterna.

Med det sagt hoppas jag Mike vinner.

Skrivet av Bennii:

Jag river av ett plåster som torkat in i sårskorpan i 17 år nu: Half-Life 2 Episode 2

Får vi någonsin veta vad som väntade på Borealis?

Valve klarar ju inte av nummer 3. Inte ens episod 3.

Tror vi nog kan glömma en fortsättning. Om det kommer en uppföljare så lär det nog inte fortsätta på cliffhangern utan köra på något helt annat.

Men sen kan ju händelserna i Borealis förklara i det spelet ändå förstås...

Skrivet av PGR1985:

Okej, har inte spelat THYD men vad är skillnaden? Skulle du säga att THYD har bättre gameplay än Color Splash och Origami King?

THYD lutar mer åt ett traditionellt JRPG med striderna, men även hur spelet är skrivet. De nya gör som sin egen grej med strider och annat.

Personligen gillar jag THYD mycket mer än de senare spelen då jag tycker de har gått ifrån RPG-konceptet mer och mer för varje spel.

Skrivet av Ruffles:

I en ny intervju hävdar Yu Suzuki att han behöver fem spel på sig. Det är ju lite kaxigt givet hur förutsättningarna för en fortsättning ser ut. Någon måste fram med pengarna.

Det som gjorde mig besviken med Shenmue III var inte att sagan inte fick ett slut, för det var tydligt från start. Det var att berättelsen tog så små kliv framåt. Här fanns ändå chansen att ta historien stora steg framåt så att Shenmue IV skulle kunna pitchas som avslutningen på alltsammans. Den chansen missades. I stället lades fokus på minispel och fan-service av olika slag. En stor felprioritering i mina ögon.

Ja jag håller helt med om storyn, det kändes som vi inte kom framåt alls utan i stället bara står och stampar. Tycker det visar att storyn hade gått och komprimera i färre spel än fem också...

Nåväl, hade som redan ställt i mig efter 2an att vi inte skulle få något slut så inget är väl egentligen förändrat där

Skrivet av Siegfried:

Vi har väll alla spelat spel som slutat på en cliffhanger, och många har vi aldrig fått uppföljare på.

Vilka spel har haft de jobbigaste cliffhangers som vi aldrig lär få uppföljare på?

Shenmue 3, vi lär inte få se en uppföljare eftersom 3an sålde dåligt,
Too Human Evighets project som floppade, jag tyckte dock att det var riktigt bra.

Det här irriterar mig faktiskt rejält. Vi fick vänta en evighet för att äntligen få fortsättningen på cliffhangern i 2an. Då kan man ju tycka att de skulle satsa på att göra färdigt historien så vi får ett slut. Men nej, vi gör en till cliffhanger...

Skrivet av AHTF:

För dom som köpt, är kampanjerna bra? Jag lirar sällan mp så viktigt med bra kampanjer

Kampanjerna är bra.:)

Annars går det lira scenarion och banor mot datorn också.

Skrivet av Majoren:

Spelade aldrig originalet då jag inte tyckte om RPG:s som ung på Gamecube-tiden. Så ser mycket fram emot att få köra denna klassiker för första gången senare i sommar. Slog till på versionen med panorama-scenen.

https://i.imgur.com/MjOilxq.jpeg

Mysig kabinett 😀

Skrivet av Strut:

Väldigt kul - men som det står i recensionen så är det långa dialoger, mycket text och tryckande för att komma vidare.
Inget större problem för mig men värre för barn

De har i alla fall tagit bort skrivmaskinsljudet i dialogerna som fanns i originalet.

Antagligen för att folk idag inte kan relatera till det ljudet.

Kan nämna att spelet redan nu har stöd för handkontrollerna både för Xbox och Playstation 5. Fungerar dessutom ypperligt att spela med så spelet kommer funka bra på konsol! Kommer bli nice att köra hot seat från soffan!

Skrivet av lasselason:

Fin recension.🌷 För mig är detta ett 5/5 spel, det är så välgjort med den där Nintendo-magin som bara Nintendo har. Att det är 30 fps har jag inte känt av överhuvudtaget.

Tack!

De är nästan där uppe på fem för mig också, men några grejor som gör att spelet inte riktigt når till toppen. Så som man säger i skolan "En mycket stark 4a"

Skrivet av Kavakava83:

Minns att det var väldigt mycket backtracking i originalet som drog ner helhetsintrycket.

De har ett nytt fast travel-system som råder bot på det.

Skrivet av Augustus:

Vet inte, spelar inte basket. Men det är ju inte det jag pratar om heller.

Fast du nämner EA som mjölkar pengar och 2k gör ju det också. Så att de får FIFA betyder ju inte att det blir bättre på någon front. Bara två spel som mjölkar fotbollsspelarna i stället för ett.