Hårdvara & tillbehör

Här hittar du våra senaste tester inom hårdvara och tillbehör!

0

Steelpad QcK+

Det gäller att ta för sig om man vill bli något här i världen. Hårdvarutillverkaren Steelpad har fattat galoppen och siktar mot stjärnorna med målsättningen att bli musmattetillverkaren numero uno för professionella gamers. Man ligger i hårt för att uppnå sina mål och har under senare tid släppt en uppsjö musunderlag av växlande material, form och storlek.

0

X-Ray Pad Thunder 9

Det finns riktigt stora saker runt omkring i världen, som Globen, Boeing-fabriken eller Eiffeltornet. Så finns det också saker som är rent av gigantiska och till detta kan vi räkna en viss mängd musmattor. Vi har tagit oss en titt på X-Ray Pad Thunder 9, en musmatta vars små logistiska problem förhoppningsvis uppvägs av dess praktiska fördelar.

0

Razer Diamondback

Att musen är spelarens bästa vän har alltid varit företaget Razers motto och slagskeppet i deras nya flotta möss är helt klart Diamondback med lika dödliga Viper i bakhasorna. Lockorden är oöverträffad prestanda, sju programmerbara knappar, lätt vikt och läcker design och frågan är helt enkelt – är den bra?

1

Razer eXactMat

Tvåsidiga musmattor där olika underlag ska passa olika sorters spelare har funnits ett par år nu, storsäljaren fUnc pryder många skrivbord och hyllas av många som ”the best a mouse can get”. Jag kan tycka att det är konstigt att marknaden för möss och musmattor är så pass uppdelad som den är, på den ena sidan tävlar företag som Logitech och Microsoft mot varandra med att utveckla de bästa mössen. På den andra sidan försöker helt andra företag få fram det bästa glidet med hjälp av en mängd olika underlag. Resultatet blir att man måste pröva sig fram till vilket underlag man själv och framförallt ens mus trivs bäst på.

0

Logitech MX1000

Min första mus var ur dagens synvinkel en ergonomisk katastrof. Den gav inget som helst stöd för handen och var därför inte speciellt skön att använda men jag kommer alltid att komma ihåg den för dess insatser mot kompisarna när det vankades deathmatch under pojkrums-LAN:en. Alla hade nämligen inte tagit till sig det där med att kombinera tangentbord och mus och var därför enkla mål för ens attacker - idag är det en självklarhet att kunna röra siktet fritt. Otaliga möss har sedan dess passerat min handflata och den senaste veckan har mitt skrivbord gästats av den nya värstingen från Logitech, lasermusen MX1000.

0

X-Ray Aqua3

När det gäller att få rätt glid under din trogna muskamrat finns det idag hundratals tillverkare och märken att välja mellan. Allt från de klassiska våtdräktsbitarna till glas- och metallstycken går att hitta där de förstnämnda ofta förknippas med 5-kronorsvarianten från ett visst möbelvaruhus. Vissa kan inte spela utan sin gamla trotjänare som lagats till oigenkännlighet medan andra måste ha den allra senaste tekniken för att vinna matchen.

0

Steel Grip

Den gamla hederliga musmattan har de senaste åren fått konkurrens som det tidigare enda självklara tillbehöret till datormössen. I takt med allt snabbare spel ställs också allt högre krav på tåliga och precisa pekdon med ergonomiskt riktiga funktioner – och således är det knappast förvånande att hårdvarubranschen hittat en ny nisch att slå mynt av. I sällskap av friktionsdämpande skidor, musmattor i glas och handskar i neopren är nu Steel Grip här – fem anspråkslösa kuddar tänkta att säkerställa ett stabilt grepp runt världens alla skrivbordsråttor. Under förhållanden tänkta att efterlikna de hårda villkor dagens datormöss ställs inför har FZ tagit ut den senaste i raden av musaccesoarer på en provtur.

0

Nokia N-Gage QD

Kombinationer gör vår vardag enklare. Vem vill inte ha en kombinerad fjärrkontroll och rakapparat, eller en kombinerad dammsugare och matberedare? I detta samhälle där handdatorer plötsligt även blir mobiltelefoner är det således kanske inte så konstigt att mobilen får extraknäcka som spelmaskin. Eller är det?

0

Corepad

Att vissa gamers är villiga att lägga hundratals kronor på en musmatta när dylika tingestar finns på IKEA för en tjugolapp ter sig för många som ett stort mysterium. Bland musmatte- fanatikerna själva råder det dock inget tvivel om anledningen. En bra musmatta anses vara skillnaden mellan vinna eller försvinna, och ett stort antal märken har dykt upp som alla tävlar om spelarnas gunst. Företaget Quality Glass gör sin entré på musmattemarknaden med Corepad, en musmatta som utlovar extrem hållbarhet, bekvämlighet och kompabilitet med i princip alla nu förekommande typer av möss. Tyvärr, som så ofta med marknadsföring, visar sig verkligheten vara en annan.

0

Steelpad S&S

Dagarna då vi lät vår datormus vila på en bit tygklätt gummi från Ikea för tio spänn är passerade, åtminstone om Steelpad får välja. Man hårdsatsar på att förse gamingvärlden med blixtsnabba musunderlag, senast med en skapelse framtagen av en av spelarsamhällets sanna giganter. Bara att tacka, betala och ta emot. Eller?