Uppdatering: Sony har nu tagit bladet från munnen och sagt att PSN-kravet från och med den 30 maj inte kommer att genomföras, och att de tittar på vad som är bäst för pc-spelarna. Det återstår att se hur den slutliga lösningen kommer att se ut – blir det helt frivilligt att koppla sitt PSN-konto eller är det bara platser utan PSN som kommer att slippa?

Originalartikel: Upp som en sol, ned som en pannkaka. Efter den nyliga påminnelsen om att Helldivers 2 kommer att kräva koppling till ett PSN-konto även på pc från och med 30 maj, har kritiken och de negativa omdömena stått som spön i backen.

Och det är inte bara en olägenhet för personer som inte vill skapa eller länka ett PSN-konto, för i många länder är PSN inte tillgängligt över huvud taget, vilket nu lett till att spelet har tagits bort från Steam i 177 länder och territorier, samtidigt som Steam verkar godkänna förfrågningar om återbetalning även från personer som spelar långt över de två timmar man vanligtvis tillåts lira om man vill ha pengarna tillbaka.

Samtidigt påpekar Arrowhead att beslutet att kräva PSN inte är deras, och att de i dagsläget för samtal med Sony för att komma fram till en lösning, "speciellt för länder utan PSN".