Vi har ingen officiell försäljningssiffra för Baldur's Gate 3, men lägger vi ihop ett och ett får vi kanske – 15 miljoner!? Larian sa för omkring en månad sedan att det galet hyllade rollspelet sålt i "betydligt mer än" 10 miljoner. Och då Swen Vincke nu säger att spelet sålt "nästan dubbelt så mycket som Divinity: Original Sin 2" (via Gamespot) låter uppemot 15 miljoner som en trolig siffra.

Senast vi hörde Original Sin 2-siffra yppas hade det sålt i 7,5 miljoner (enligt Resetera-användare).

Oavsett 10, 15 eller ännu fler miljoner slår Vincke fast att det går "väldigt, väldigt bra" för spelet. Därför kom det kanske som en överraskning för en del att Larian bekräftar att de inte kommer göra vare sig Baldur's Gate 4 eller expansioner till trean. För Gamespot utvecklar Vincke resonemanget kring varför de valt bort uppföljare och expansioner.

Det är bokstavligen det motsatta av vad Larian handlar om. Vi vill göra stora nya saker, vi vill inte återupprepa det vi redan har gjort, så det är därför vi sa att vi inte kommer att göra det.

Till Eurogamer har Vincke sagt att Larian har valt ut två spel att arbeta med. De är stora, ambitiösa och annorlunda – men också bekanta. Gissningsvis får vi vänta ett slag innan nyheter kommer.

Tonen, stilen, sättet att göra det, är för oss definitivt nytt – och mycket tilltalande, skulle jag påstå. Jag skulle älska att prata om det redan nu – för jag är väldigt exalterad – men jag kan inte säga mer.

Larian fortsätter också jobba vidare med att uppdatera Baldur's Gate 3.