Last Epoch är ett actionrollspel i samma anda som Diablo, och har befunnit sig i early access på Steam sedan 2019. Under 2023 är det dock tänkt att den slutliga versionen ska släppas, och ett stort steg på vägen dit är uppdatering 0.9, som släpptes för några dagar sedan.

Ändringarna och tillskotten är många, men det som väger tyngst är tveklöst att man nu kan spela spelet med upp till tre andra i multiplayer online. Det gör man genom att skapa en online-karaktär, och sedan är det bara att lägga till andra spelare på ens vänlista, varifrån de kan bjudas in till gruppen.

Man kommer inte att stöta på några andra spelare när man äventyrar i spelets olika zoner, men det är tänkt att man så småningom ska kunna heja på främlingar i spelets städer/byar. Utrustning och andra dyrbarheter från fiender släpps helt individuellt, så det är varken nödvändigt eller möjligt att bråka om vem som får vad. Man kan dock skänka bort föremål till andra.

Uppdateringen tycks ha gjort mycket för spelets popularitet, som utöver ett fåtal toppar tidigare generellt legat på 500–1500 samtidiga spelare. Nu har det satt ett personbästa på 40 591 samtidiga spelare, och sedan uppdaterings släpp har antalet spelare aldrig sjunkit under 12 500.

De övriga ändringarna är som sagt många, och ni hittar fullständiga patch notes här.