Den 26 september är det dags att återvända till Night City (om man faktiskt lämnat staden) för att ägna sig åt spionage och andra ljusskygga aktiviteter i Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Vissa har fått en utökad titt på expansionen bakom stängda dörrar och rapporterar att den ska ackompanjeras av en riktigt stor uppdatering av grundspelet.

Enligt creative director Pawel Sasko (via VGC) ska i princip alla kärnsystem skapats om från grunden eller uppdaterats på betydande sätt. Bland dessa hittar vi perks-systemet, färdighetsträden och polissystemet, som har byggts om helt och hållet.

Vidare har de lagt till fordonsstrider (vilket bland annat leder till spontana biljakter mellan fraktioner), utökat AI:n, ändrat svårighetskurvan, lagt till mer variation i fiendernas olika arketyper och uppdaterat användargränssnittet.

Av allt att döma blir denna uppdaterade version av grundspelet inte tillgänglig på last gen-konsolerna, men man ska inte behöva köpa expansionen på current gen och pc för att få ta del av den.